MUS eller LUS samtale – forberedelse

Er det ved at være tid til den årlige udviklingssamtale?

Uanset om du er medarbejder eller leder, så er det en samtale, der er kræver forberedelse og afklaring.

Som medarbejder skal du forinden have gjort dig klart, hvad du synes om dit job og din udvikling indtil nu, og du skal have overvejet, hvor du gerne vil hen de nærmeste år. Husk, at det er sjældent, vi får det vi gerne vil have, hvis ikke vi beder om det. Ledere er ikke tankelæsere.

Hvis du vil have et fortrin frem for dine kolleger, så er det vigtigt, at du afklarer dine karriereveje og dine behov, og at du tydeligt kommunikerer, hvilke projekter, opgaver, uddannelser og redskaber, du har brug for i din udvikling.

Lad mig hjælpe. Tag et par sessioner med mig, og du er klar til samtalen bevæbnet til tænderne med drømmen pudset af, klar tale og ild i øjnene.

Som leder skal du både evaluere din medarbejder, og give vedkommende en velgennemtænkt feedback. Du skal også lytte til medarbejdernes ønsker til fremtidig udvikling, og derefter se, hvad du og din organisation kan gøre for at imødekomme medarbejderen.

Du har sikkert prøvet at sidde med medarbejdere, du er glad for, og som du gerne vil beholde, men som ikke selv fortæller, hvad de gerne vil. Måske ved de det ikke, eller måske venter de på, at du fortæller dem det. Ingen af delene er holdbare, hvis du vil beholde medarbejderen. Hvis frustrationen eller kedsomheden stiger, så er det nogle gange nemmere at skifte job, og håbe på det bedste.

Ønsker du at udvikle de gode medarbejdere, og vil hjælpe dem til at kommunikere deres ønsker klart til dig, så giv dem et par sessioner hos mig. Jeg hjælper dem med at blive klar i spyttet og finde deres passion og pudser deres drømme af.

Ring til mig på +45 31 21 70 11 og lad os tage en snak om dit behov.

Leave a Reply