En skønne dag vil jeg….

Der er 7 dage i en uge, og ingen af dem hedder en-skønne-dag.

Jeg læser så tit i bøger og på blogs, at det eneste, der holder mig tilbage fra at blive den, jeg gerne vil være, forfølge mine drømme, blive rig og succesfuld – det er, at jeg ikke tager mig nok sammen! Og så følger ofte 10 gode råd til, hvordan jeg skal tage mig sammen.

Det hjælper ikke! Det er også en drøm – eller nærmere en illusion – at jeg bare lige skal finde det fix, der kan få mig til at ”tage mig sammen”. Og så er der lige den detalje, at jeg i forvejen er verdensmester i at tage mig sammen, min viljestyrke er ret overudviklet. Men jeg har stadig drømme og planer, der venter på ”en skønne dag”.

Alt skal modnes.

Jeg har ikke, det der ligner, forstand på havebrug og tilstødende områder, men jeg har ladet mig fortælle, at for at lave en plante, en blomst eller et træ, så starter det ofte med et lille frø, der bliver lagt i jorden. Et lille frø, der godt kan ligge mange år i en kælder, uden at der sker noget, men som – på det rette tidspunkt – bliver lagt i jord, får vand og næring og lys, og så begynder at spire, vokse og blomstre.

Jeg har et lignende eksempel i mit liv. Jeg er et af de mange mennesker, der altid har drømt om at skrive en bog. Lige siden jeg var omkring 10 år gammel, har jeg haft den drøm. Den har været som et frø indeni mig.

Sidste sommer skrev jeg en bog – godt og vel 40 år efter at frøet kom til verden. Det var det rette tidspunkt, jeg havde erfaringen, jeg havde evnen og jeg havde motivationen, og bogen spirede og groede næsten af sig selv.

Siger jeg nu, at du bare skal sætte dig hen og vente på, at drømmen kommer af sig selv og – puff – bliver til virkelighed? Absolut ikke!

Alt skal have næring.

Det er mit job, at sørge for at give min drøm næring. Og det kan jeg gøre ved at forberede mig på, at min drøm går i opfyldelse. Jeg kan blive klogere, og jeg kan øve mig.

Jeg har skrevet hele mit liv. Alt fra dagbøger, journaler, revisionsberetninger, artikler, indstillinger, rapporter, eksamensopgaver, brochurer, hjemmesider, blogs, breve, mails og meget meget mere.

Jeg har skrevet og skrevet og skrevet. Jeg har flere halvfærdige bogprojekter og artikler liggende på min computer. Det er ikke sikkert, de bliver til et produkt, det kan være, at det bare var meningen, at jeg skulle øve mig på dem. Hvem ved?

En anden ting, jeg har øvet mig på, er at komme over min frygt. Min frygt for at andre skal have en mening om det, jeg skriver. Min frygt for at stille mig ud i lyset som den jeg er inderst inde. Min frygt for at blive kritiseret, misforstået, nedgjort, overset. For ikke at være god nok.

Det nytter jo ikke, at jeg har en blændende idé, hvis jeg ikke tør stille den ud i lyset – så gror der jo ikke noget ud af den. Så jeg har øvet mig på at blive klar til at komme ud i lyset – og jeg skal hilse og sige, at det kræver væsentligt mere og hårdere arbejde, end at skrive en bog!

Alt vigtigt har barrierer.

Jeg tror, at grunden til, at jeg ikke har ført min drøm ud i livet noget tidligere, er, at mine barrierer har været større end drømmen. Det betyder ikke, at jeg skal droppe mine drømme, det betyder, at jeg skal acceptere, at jeg har en opgave, der går ud på at gøre drømmen større og samtidig gøre barriererne mindre. Og også at acceptere, at nogle gange tager drømme tid at føre ud i livet.

Barrierer er i mit liv af en grund. De er der, for at jeg skal anstrenge mig. De er der, for at jeg skal overvinde mig selv. De er der for at gøre mig bedre.

Jeg har nået min drøm ved at blive ved med at øve mig, blive ved med at tro på, at der kom en dag – en-skønne-dag – hvor det ville lykkedes. Jeg tror på, at jeg kan gøre det samme med mine øvrige drømme. Jeg skal bare aldrig – aldrig – give op!

Så dyrk drømmen, minimer barriererne, og bliv ved med at øve dig. En dag kommer din skønne dag.

Der er 7 dage i en uge, og ingen af dem hedder en-skønne-dag. Så du bliver nok nødt til at starte med at føre din drøm ud i livet på en onsdag.

Hvad er din drøm? Hvad skal du lave på onsdag?

2 thoughts on “En skønne dag vil jeg….

  1. Elsker din slutning! Og tænker – at hvis der ikke var væsentlige barriere, ville det heller ikke være et væsentligt mål. For hvorfor række efter noget, som ikke er værd at kæmpe for?
    På onsdag skal jeg: Til dyrlæge med min gravide hund (!), på mit skønne arbejde og lære mere om kommunikation og ud og løbe 3 km…
    Kh. Charlotte

Leave a Reply